Vesna i Ognjen bahati prema životinjama

Izvor: Kurir
Postavljeno 15 Apr 2013


Ognjen Amidžić se prošlog utorka u emisiji „Ami Dži šou“ podsmevao mrtvoj životinji! Amidžić je emitovao prilog snimljen u kući Vesne Zmijanac na Bukulji, u kojem se pojavljuje mrtvi puh. Vesna ga je zatekla na terasi, a Amidža je to snimio i pustio u etar. Povodom toga se u ime organizacije za zaštitu životinja Orka oglasio Elvir Burazerović, koji osuđuje ovakav oblik medijskog izražavanja.

poznati  Vesna i Ognjen bahati prema životinjama

- Praviti šalu s mrtvom životinjom je neprimereno i neukusno. To je odraz kulturno-obrazovnog nivoa onih koji su to radili, ali i publike kojoj se obraćaju. Takav čin ukazuje na nedovoljno svesti o ulozi medija u društvu, koji bi trebalo da obrazuju ljude o saosećanju i poštovanju prema životinjama, a ne da ih prikazuju kao predmet zabave i koristi. Ovde ne možemo govoriti o bilo kakvoj prekršajnoj ili krivičnoj odgovornosti, ali to je loš primer, posebno ako znamo da se na dnevnom nivou dešavaju ubistva životinja – rekao je direktor Orka.

Vesna se ogradila od ovog slučaja.
- Nemam ja ništa s tim. Ognjen je snimao prilog. Ne mogu ja njemu da sugerišem šta da izbaci, a možda ima mnogo toga što se meni nije dopalo. To sa životinjom još mi je i najmanji problem!
Amidžić se nije javljao na telefon i nije odgovorio na naše poruke.

Reklame
  • TOP 5 Najpopularnijih tekstova ove nedelje  • Ostavite komentar