SKANDAL: Bosanska televizija Sašu Popovića nazvala četnikom!

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 25 Sep 2013

U prilogu koji je emitovan u okviru emisije “Glam blam” na sarajevskoj televiziji “Hajat”, voditeljka Mirza Vranj je Sašu Popovića nazvala četnikom zato što je u emisiji “Narod pita” na TV “Pink” otpevao refren pesme “Od Topole pa do Ravne gore”, čime je, kako se navodi u prilogu bosanske TV stanice, pokazao da, bez obzira na skupa odela koja nosi, ne može da “dobaci dalje od šubare i Ravne gore”!

vesti  SKANDAL: Bosanska televizija Sašu Popovića nazvala četnikom!

 

Prilog koji traje osam minuta je ilustrovan ratnim snimcima iz Sarajeva, a sagovornici Mirze Vranj su govorili i o medijskoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Voditeljka Mirza Vranj je, između ostalog, u svom prilogu rekla:

Da se razumemo, nismo mi protiv prekodrinskih zvezda. U našem programu često možete videti pevače iz Srbije. Saša Popović, za neke gospodin, ima jednu emisiju u kojoj zajedno sa svima onima koji ga nazivaju gospodinom pokazuje koliki je profesionalac. U odelima svetskih modnih marki sedmicama se trudi da postane televizijsko ime. Isto tako često shvatimo da dalje od Ravne gore i šajkače ne može da dobaci. To je potvrdio i ovih dana, kad je zapevao pesmu koja se peva na livadi sa šajkačama i u vunenim čarapama. Nismo mi protiv srpskih pevača, ali nam smeta ono što bi zasmetalo svakom Bosancu.

Ahmed Švrakić, direktor “Hajat produkcije”, je izjavio da mu se učinilo da se Saša Popović ujeo za jezik kada je zapevao pesmu “Od Topole pa do Ravne gore”, jer u prvom trenutku nije računao da se njegove emisije gledaju i u Bosni, a Mirsad Cviko, glavni i odgovorni urednik magazina “Express” je situaciju uporedio sa 1992. i zaključio da je u toku medijska agresija na Bosnu kao i da će ishod te agresije direktno uticati na sudbinu BiH.

Sa druge strane, Popović za “Kurir” kaže da ne želi da komentariše gluposti.

Da sam u pravu kada kažem gluposti, uverićete se i sami ako pogledate komentare pametnih ljudi ispod njihovog snimka na Jutjubu – kratko je rekao Saša Popović.

Međutim, taj video-snimak trenutno nećete moći da pogledate, budući da je oko 16 sati Televizija “Hajat” sa svog zvaničnog kanala na “Jutjubu” izbrisala snimak sporne emisije.

Reklame
  • TOP 5 Najpopularnijih tekstova ove nedelje  • Ostavite komentar