Marko Bulat: Ćirilica “prognana” iz Srbije

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 30 Oct 2013

poznati  Marko Bulat: Ćirilica prognana iz SrbijeMarko Bulat (40) priprema se za prvi solistički koncert u Beogradu koji će održati 24. novembra u hali Pionir i time obeležiti 20 godina karijere. I sve je bilo u redu dok nije poželeo da karte za njegov nastup budu štampane na ćirilici.

E, tu je nastao problem, danima se raspitivao, tražio, ali se ispostavilo da niko u Beogradu, niti u Srbiji ne može da mu obezbedi štampanje karata na ćiriličnom pismu, što njemu kao velikom poštovaocu srpske tradicije – smeta.

- Problem je u tome što jedna jedina firma (Eventim) koja štampa ulaznice u celoj Srbiji to ne radi na ćirilici. Nije to sito štampa, pa da ređaš slova ručno kao nekada, nego profi mašina gde kompjuterski ima sektore, sedišta, cenu i sve ostalo. Kad sam čuo nisam mogao da verujem da usred Beograda nemam tu mogućnost. A, sve sam radio na ćirilici – plakate, bilborde, ali ulaznice ne mogu. Razočarao sam se, jer ne mogu da 20 godina karijere obeležim na pismu svojih predaka – kaže Bulat.

Reklame
  • TOP 5 Najpopularnijih tekstova ove nedelje  • Ostavite komentar