RRA upozorio RTV Pink zbog “Farme”

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 21 Nov 2013

Zbog sadržaja emisije “Farma”, emitovane u noći između 19. i 20. novembra, koji je ocenjen kao diskriminativan, Savet RRA naložio televiziji “Pink” da svoj program odmah usaglasi sa zakonom i spreči njegovo dalje kršenje, navodi Radio televizija Srbije.

vesti  RRA upozorio RTV Pink zbog Farme

 

Savet Republičke radiodifuzne agencije naložio je televiziji “Pink” da odmah svoj program usaglasi sa odredbama Zakona o radiodifuziji i spreči njegovo dalje kršenje.

Savet je ovu odluku doneo posle razmatranja izveštaja Službe za nadzor i analizu o sadržaju emisije “Farma”, emitovane na televiziji “Pink” u noći između 19. i 20. novembra.

Ustanovljeno je da ovakav sadržaj podstiče diskriminaciju protiv lica, ili grupe lica, zbog pripadanja ili nepripadanja nekoj naciji ili etničkoj grupi.

Na “Farmi” je izbila veoma oštra rasprava između pevača Miroslava Pržulja i rediteljke Jelene Golubović, koja je uspela da ga prilično isprovocirala pitanjem kome je ”pu*io” i kolika mu je tarifa.

”Sram te bilo, je*eš se sa Turcima”, uzvratio joj je Lepi Mića i time napravio ozbiljan prekršaj pravila rijalitija “Farma” jer je upotrebio govor mržnje, koji je strogo zabranjen.

Reklame
  • TOP 5 Najpopularnijih tekstova ove nedelje  • Ostavite komentar